O minunăție strălucitoare pe care chiar și Cenușăreasa ar da toți pantofii de cristal!

Bun venit în bucătăria glossy, unde luciul orbitor este omniprezent, luxul transpare prin fiecare detalui iar prospețimea plutește îmbietoare.  Gloss kitchens, precum le numesc designerii străini, aceste bucătării sunt ultima noutate în materie estetică a sălii de masă, este modernă, extrem de acaparantă, practică și durabilă. Expun de cele mai multe ori materiale cu aspect luxos, de la marmura fin lucrată și poleită, la structuri  și aplicații lucioase pentru mobilier, alături de faianța și gresia texturate cu lustru. Dacă e să fim sinceri, funcționalitatea este un gând secundar care ne trece prin minte la vederea acestor sclipiri avangardiste. Detaliile dramatice, formele dealtfel simple dar impactante și paletele cromatice neașteptate sunt cele care ne hipnotizează și ne fac să vrem mai mult!

Răsfățați-vă simțurile cu o serie  de bucătării glossy impresionante, care au fost poleite de sus până jos:

Roșul aprins și burgundy-ul sunt la mare căutare anul acesta, iar când îi dai un aspect laminat, bucuria vizuală e și mai mare. Culoarea se încadrează perfect într-un peisaj de Provence, fiindcă te duce cu gândul la crama din apropiere, stocată cu stivuri de sticle de vin în aceeași culoare plăcută.  De mare impact vizual sunt și bucătăriile dominate de mov, gri, verde sau galben-electric, toate reușind să creeze imaginea unui spațiu modern și plin de atitudine.

Pentru cei îndrăzneți, designerii propun o paletă cromatică a contrastelor, care pur și simplu nu poate trece neobservată ori neapreciată. O dovadă de personalitate puternică, colorarea tare a spațiului locuit și a  bucătăriei implicit, creează un joc vizual deosebit, în special pe materiale lucioase. Optați pentru sertarele și dulapurile lipsite de mânere, dar privirea va glisa nestingherită pe suprafața bicromată cu efect continuu.

Negrul este de multe ori piesa de rezistență într-un astfel de design modern, al bucătăriilor glossy. S-ar putea crede că e o preconcepție legată de asocierea negru-lux-strălucire, dar adevărul e că la nivel vizual un negru lucios va predomina mereu ambientul în comparație cu orice altă culoare. Pentru un aspect și mai interesant și bogat, încercați o combinație cu materiale naturale, precum lemnul netratat : jocul percepțiilor va fi unic!

Dacă am ajuns la conceptul îmbinării de materiale diferite, vă propunem și varianta mixului dintre lemnul de nuc, cu aspect puternic dar light cromatic- mobilierul glossy- aparaturi lucioase. Compania de desing Roundhouse se pricepe de minune la astfel de treceri tactile.

 

1 1b 2 3 3a Fusion TIFF File 3c 4 4b 5 5b 6 6b 7